Cand poate fi inaintat un dosar la CEDO?

Curtea Europeana a Drepturilor Omului poate sa iti analizeze dosarului unui proces pentru care ai avut pierdere de cauza la noi in tara si poate sa determine statul, in cazul in care va fi gasit procesul tau ca fiind unul incorect, sa iti plateasca toate prejudiciile. Insa, pana a ajunge procesul tau la Curtea Europeana, ca sa fie examinat de comisia internationala, este important sa cunosti cum anume trebuie format si inaintat un dosar Cedo.

Prima recomandare este sa apelezi la un avocat care sa te sustina in toate demersurile catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, inclusiv in pregatirea unui dosar Cedo. Cu toate ca pregatirea dosarului nu necesita competente extraordinare, sunt anumite aspecte pe care nu trebuie sa le ignori si in care te poate introduce mai bine un avocat care are deja experienta in prezentarea dosarelor in fata Curtii Europene si castigarea unor procese de acest fel.

Inainte de a pregati un dosar Cedo este foarte important sa te informezi daca cauza ta se include in lista competenelor Curtii Euroepene, deoarece nu toate procesele pot fi judecate si de catre CEDO, astfel avocatul te poate consilia si in acest sens. Dupa elaborarea dosarului, acesta trebuie inaintat catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, unde urmeaza sa fie analizat si poate fi ceruta apararea acestuia, care, de asemenea, este realizata de catre avocat. Dupa ce emite CEDO hotararea privind procesul si este in avantajul tau, urmeaza negocierile cu statul roman, in acest sens prezenta si interventiile avocatului sunt la fel de importante ca sa va fie achitate toate prejudiciile in urma procesului.

Concluzia de final este sa gasesti un avocat bun care sa te ajute in pregatirea unui dosar Cedo si sa te sustina pe tot procesul in care este acesta examinat de Curtea Europeana.

FacebookGoogle+Twitter

Categories: Servicii Tags: ,

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Printrenori © 2018 Toate drepturile rezervate