Ce nu stii despre panourile fotovoltaice

Un panou solar sau fotovoltaic este de fapt un suport cu mai multe celule fotovoltaice. Astfel, acestea capteaza lumina soarelui si o transforma in electricitate. Pentru o mai buna înțelegere explicam și ideea de celula fotovoltaica, aceasta este un detector care transforma fluxul de lumina in curent electric. Aceasta este realizata dintr-o pelicula argintie care se monteaza pe un strat semiconductor ce are la baza o alta pelicula, de data aceasta feroasa.

Studiile arata ca daca 15% din suprafata Saharei ar fi acoperita cu panouri fotovoltaice, acestea ar asigura, anual, un cumul de 450 de terawati pe an. Ca sa-ti faci o idee despre ce inseamna acest lucru, iti spunem doar ca, la nivel global, consumul de energie ajunge abia pe la 13 terawati. Daca te-ai întrebat vreodată cum i-a venit omului ideea de a transforma lumina solara in energie electrica, afla ca aceasta descoperire a fost incercata si testata foarte mult inca de acum un secol. Diferenta consta in faptul ca aparatele de pe vremea aceea erau concepute sa capteze lumina solara si sa o transforme in abur. Te-ai gândit vreodata cum sunt utilizate panourile fotovoltaice pentru alimentarea locuintelor? Nu este nevoie decat de un invertor care transforma curentul continuu generat de panouri in curent alternativ, desigur, necesar pentru electronicele si electrocasnicele din casa.

Simplu si fara cabluri inutile. Spre sfarsitul secolului al XV-lea, Leonardo Da Vinci a gasit o foarte buna intrebuintare pentru energia solara. Cu ajutorul unor oglinzi concave, directiona energia solara pentru a incalzi apa. Ca sa-ti dai seama de importanta energiei solare, iata un mic si important amanunt: datorita faptului ca produc energie fara sa necesite realimentari cu combustibili si nu au componente mobile, NASA foloseste panouri fotovoltaice la toate misiunile spatiale. Puse in functiune, panourile fotovoltaice sunt silentioase, ecologice si necesita extrem de putina ingrijire, din cand in cand.

FacebookGoogle+Twitter
admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta

Calendar

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« sept.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Printrenori © 2018 Toate drepturile rezervate