Lucrari complexe cu tehnologia peretilor mulati

Fie ca vorbim despre structuri de sustinere sau despre ziduri de retinere (temporare sau permanente), Terratest Romania vine cu solutia ideala pentru acest tip de lucrari: pereti mulati constructii, realizati cu ajutorul tehnologiei Trench Cutter.

Cu ajutorul acestei tehnologii se pot excava structuri subterane precum subsoluri sau parcari subterane, se pot face lucrari de infrastructura urbana precum trasee pentru metrou sau pasaje subterane, sau se poate lucra la hidroizolatii subterane, in cazul digurilor.

Peretii mulati se folosesc incepand din anii 1950, prima tara care a beneficiat de aceasta tehnologie fiind Italia. Utilizarea lor consta in saparea unor gropi de forare foarte adanci, ai catrei pereti sunt sprijiniti cu ajutorul lichidelor de foraj – in general noroi bentonitic – care au rolul de a sustine peretii gropii de forare, astfel incat acestia sa nu colapseze. Peretele subteran continuu pe care il numim perete mulat se obtine prin turnarea de beton in santul creat, fara sa fie nevoie de un cofrag special, acest rol fiind jucat de peretii excavarii, acesta fiind de altfel si motivul pentru care numim acesti pereti pereti mulati.

Peretii mulati pot avea lungimi de pana la 70 de metri si grosimi mergand de la 0.40 si ajungand pana la 1.50 metri. In functie de cat de mare este solicitarea si de cat de lung si adanc este peretele, peretii mulati pot fi armati sau ne-armati.

In functie de modul lor de alcatuire constructiva, peretii mulati pot fi construiti din piloti pentru constructii si din panouri. Peretii din piloti se realizeaza cu tehnica necesara pentru pilotii pentru constructii relizati prin forare si turnati in-situ. Peretii din panouri sunt fie realizati la fata locului, prin turnarea in intregime din beton, fie putem vorbi despre pereti mulati de tip mixt, cu panouri din beton turnate la fata locului si rosturile dintre panouri prefabricate.

FacebookGoogle+Twitter
admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta

Calendar

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Printrenori © 2018 Toate drepturile rezervate